Translate

dissabte, 7 de juny del 2014

Paó blau

Paó blau en català, Pavo real en castellà i per aquí li diem : un tito... i au.

L'exemplar de les fotos, estava en una gàbia i en quan el vam observar, es va posar a exhibir-se i lluir les seues plomes. 
Ara bé, si l'agafes per l'esquena, la cosa canvia.

Segons la Gran Enciclopedia Catalana
http://enciclopedia.cat/cerca?s.q=paó&mode=federated&search-go=Cerca#.U5NyCxadX6W

paó

pavó, pago, Pavo cristatus, pavo real (es), peacock (en)

Ocell de l’ordre dels fasianiformes, de la família dels fasiànids, de marcat dimorfisme sexual, els mascles del qual atenyen de 100 a 125 cm (sense comptar la falsa cua, formada per les supracaudals) i tenen el cap, el coll i el pit de color blau metàl·lic, les parts superiors grisenques amb ratlles fosques i les ales i la resta del cos marró fosc; presenten un plomall al cap; les supracaudals poden atènyer 150 cm, són d’una gran bellesa i poden ésser desplegades en ventall durant les exhibicions nupcials.

Font: Gran Enciclopèdia Catalana

http://ca.wikipedia.org/wiki/Paó_blau A la Wikipedia, també defineix al Paó blau.
Segons la mitologia grega, els « ulls » visibles a la cua del paó foren posats per Hera en memòria del seu lleial guardià Argos, que tenia cent ulls.
La llegenda diu que Hera va enviar a Argos a que fos a espiar el seu marit, Zeus, del que ella sospitava d'adulteri. Quan aquest es va rendre compte va fer matar Argos. Hera llavors va fer-li un homenatge al protector dels seus interessos posant els seus ulls a la cua del paó, el seu ocell favorit.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada