Translate

dissabte, 21 de febrer del 2015

Grafit

Grafit - Grafiti - Grafitti

Grafit de l'italià graffiti és un missatge escrit o una imatge pintada, o una barreja d'ambdues, generalment emprant pots de pintura amb aerosol i sobre un lloc visible pels vianants, com panys de paret, portes o monuments. 

El grafit a l'art modern és un moviment que va sorgir en la dècada de 1970 a Nova York. Cada vegada hi havia més competició per veure qui pintava més i més gran, fins que a algú se li va ocórrer fer les seves signatures fora del metro. Va ser aleshores quan va començar el veritable boom del grafit. 

El grafit cada vegada va evolucionar més i més creant un veritable moviment underground estès per tot el món. El grafit actualment abasta des de grans murals de molts colors que són veritables obres d'art a pintades en el metro de qualsevol ciutat.



És habitual trobar-ne de més o menys qualitat artística, baix dels ponts, a tots tipus de parets de formigó, aprofitant el seu color gris.

Aquestes fotos són una mostra dels que hi ha pel del terreny, pintats a edifici, baix de pont i murs que miren a la platja.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada